Ochrona danych osobowych

Klauzula informacyjna
dotycząca przetwarzania danych osobowych,
dla których administratorem danych jest Prezydent Miasta Łodzi

Szanowni Państwo,

zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE) uprzejmie informujemy, że:

  1. Administratorem danych osobowych jest Dyrektor Miejskiej Pracowni Urbanistycznej w Łodzi przy al. Kościuszki 19, 90-418 Łódź, tel.: 42 628 75 00, e-mail: mpu@mpu.lodz.pl
  2. W sprawach związanych z ochroną danych osobowych można kontaktować się z Inspektorem ochrony danych w Miejskiej Pracowni Urbanistycznej w Łodzi, Panem Mariuszem Stępniewskim, tel.: 42 628 75 65, e-mail: iod@mpu.lodz.pl
  3. Podane przez Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celach wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze danych osobowych w związku z realizowaniem zadań przez Miejską Pracownię Urbanistyczną na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a - e ogólnego rozporządzenia.
  4. W związku z przetwarzaniem danych w celach wskazanych powyżej dane osobowe przetwarzane w Miejskiej Pracowni Urbanistycznej w Łodzi mogą być udostępnione innym odbiorcom tj.:
    • podmiotom upoważnionym do odbioru danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa;
    • podmiotom, które przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora danych osobowych, na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające).
  5. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanego w pkt. 3 celu przetwarzania, w tym również obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisu prawa.
  6. W związku z przetwarzaniem danych osobowych, na podstawie przepisów prawa, posiada Pani/Pan prawo do:
    • dostępu do treści swoich danych, na podstawie art.15 ogólnego rozporządzenia;
    • sprostowania danych, na podstawie art.16 ogólnego rozporządzenia.
    W przypadku przetwarzania danych na podstawie wyrażonej zgody posiada Pani/Pan prawo do:
    • dostępu do treści swoich danych, na podstawie art.15 ogólnego rozporządzenia;
    • sprostowania danych, na podstawie art. 16 ogólnego rozporządzenia;
    • usunięcia danych, na podstawie art. 17 ogólnego rozporządzenia;
    • ograniczenia przetwarzania, na podstawie art. 18 ogólnego rozporządzenia;
    • wniesienia sprzeciwu, na podstawie art. 21 ogólnego rozporządzenia.
    Prawa te są wykonywane przez Panią/Pana również względem tych osób, w stosunku do których sprawowana jest prawna opieka.
  7. W przypadku, w którym przetwarzanie danych odbywa się na podstawie wyrażonej zgody, przysługuje Pani/Panu prawo do jej cofnięcia, w dowolnym momencie, w formie, w jakiej została ona wyrażona, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Od tego momentu Pani/Pana dane nie będą przez nas przetwarzane.
  8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych osobowych.
  9. Gdy podanie danych osobowych wynika z przepisów prawa, jest Pani/Pan zobowiązana(y) do ich podania. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie nierozpoznanie sprawy.
  10. Dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

Informację wprowadził(a): Migracja danych (21.08.2018 23:49)

Informację zmodyfikował(a): Michał Brodowicz (15.01.2020 12:25)

Ilość odwiedzin: 1089

Kontakt
RODO